Limondan ve portakaldan kat be kat daha fazla C vitamini içeren Frenk üzümü, pek çok uzman ismin de önerileri ve favorileri arasında yer alıyor. Özellikle Dr. Mehmet Öz'ün tavsiyesi olan Frenk üzümü, sağlık için birçok faydası olan tropikal bir meyve olarak öne çıkıyor. Hem lezzetli bir atıştırmalık olarak hem de çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılabilen Frenk üzümü, tadı ile de damak çatlatıyor. www.posta.com.tr Frenk üzümü, yüksek miktarda C vitamini içeriyor. Bu da bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu hastalıklara karşı koruyor. Düzenli olarak tüketildiğinde, vücudu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebiliyor. Bu mucize meyve aynı zamanda antioksidan bakımından zenginlik gösteriyor. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltıcı etki sağlıyor. Bu da kanser, kalp hastalıkları ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Lif bakımından zengin olan frenk üzümü, sindirim sistemini de düzenliyor. Lif, sindirim sürecini destekliyor, bağırsak hareketlerini artırıyor ve kabızlığı önlüyor. Sindirim rahatsızlıklarını hafifletmeye ve sindirim sistemi sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabiliyor. Sevilen ve sık tüketilen bu meyve, düşük kalorili bir atıştırmalık seçeneği olup, tokluk hissini artırabiliyor. Aynı zamanda lif içeriği sayesinde sindirim sürecini yavaşlatan frenk üzümü daha uzun süreli bir tokluk hissi de sağlayarak kişinin öğün aralarını açmasını ve daha az yemek tüketmesini sağlıyor. Bu durum etkili ve hızlı kilo verme sürecini destekleyerek yaza fit bir hâle girmenizi mümkün kılıyor. C vitamini ve antioksidanlar içeren frenk üzümü, cilt sağlığını destekliyor. Antioksidanlar, cilt hücrelerini serbest radikallerin neden olduğu hasardan korurken, C vitamini ciltteki kolajen üretimini artırarak yaşlanma belirtilerini azaltabiliyor. Frenk üzümü, göz sağlığını korumak için de önemli besin maddeleri içeriyor. Özellikle zeaksantin ve lutein gibi antioksidanlar, yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltarak şahin gibi gözlere kavuşmayı mümkün kılıyor. Frenk üzümü, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri de içeriyor. Bu mineraller, kemiklerin güçlenmesine ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabiliyor. Genel itibariyle reçel yahut marmelat olarak tüketilen bu meyvenin en sağlıklı tüketim şekli elbette ki doğrudan yemek oluyor. Mevsimsel olarak ortadan kaybolan frenk üzümü şifasından mahrum kalmamak için ise doğal ve ev yapımı reçellerden, marmelatlardan faydalanılabiliyor. Frenk üzümü, salataların veya sosların içine lezzeti artırıcı, mayhoşluk verici bir element olarak da katılabiliyor. Özellikle ekşimtrak tatları sevenler için oldukça aromatik lezzetleri deneyimleme imkanı sunan bu meyvenin 100 gramında, günlük C vitamini ihtiyacının 3 katı bulunuyor.