Vücut sağlığını koruyabilmek için kolejene ihtiyacınız var. Kolajen vücut için en gerekli olan proteinlerin başında geliyor. Kolajeni dışarıdan takviye olarak alabilirsiniz. Ancak içinde çok fazla protein barındıran ve kolajen desteği sağlayan yiyecekler de var. Bu yiyecekleri beslenme listesine ekleyerek kolajen depolarını doldurabilirsiniz. Kemik suyu, hayvan kemiklerinin ve bağ dokularının uzun süre kaynatılmasıyla yapılır. Bu işlemin kemiklerden ve deriden kolajeni çıkardığına ve et suyuna eklediğine inanılıyor. Yaşlandıkça vücudunuz daha az kolajen ürettiğinde, kolajen üretimini destekleyen bu tür yiyecekleri yemek önemlidir. C vitamini, vücudun kollajen öncüsü olan pro-kollajen üretiminde önemli bir rol oynar. Bu nedenle, bu besin maddesiyle dolu portakal, limon ve misket limonu gibi bol miktarda narenciye yiyin. İlerleyen yaş, eklemlerinizi de etkileyebilen osteoporoz riskini artırır. Kollajen, eklem sağlığını korumak ve kemiklerinizi hasardan korumak için önemli olan vücuttaki kıkırdak dengesinin korunmasına yardımcı olur. Balık, yiyeceklerden elde edilen mükemmel bir kolajen kaynağıdır. Balıkta bulunan kolajenin çoğu deride depolandığı için deriyi açık bıraktığınızdan emin olun. Yeterli kollajen olmadan, atardamarlarınız zayıflayabilir ve kanı daha az etkili bir şekilde taşıyabilir. Bu nedenle kalp sağlığımızı korumak için kolajen de gereklidir. Ispanak, lahana, pazı ve diğer salata yeşillikleri gibi yapraklı yeşillikler renklerini klorofilden alır. Bazı çalışmalar, klorofil tüketmenin derideki kollajen öncüsünü arttırdığını bulmuştur. Kolajen bağırsak sağlığınız için de faydalıdır. Sindirime yardımcı olur, bağırsak astarını onarmaya yardımcı olur ve sağlıklı bağırsak bakterilerinin büyümesini destekler. Daha önce bütün bir tavuk hazırladıysanız, ette oldukça fazla bağ dokusu olduğunu fark etmişsinizdir. Bu, tavuğu diyetiniz yoluyla kolajeni artırmak için iyi bir seçenek haline getirir.Bazı araştırmalar, artrit tedavisi için bir kollajen kaynağı olarak tavuk boynu ve kıkırdağı kullanmıştır. Kolajen, cilt elastikiyetini ve nemini iyileştirmesiyle bilinir.