1 kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor! Zencefille karıştırmak yetiyor: Balgam, hırıltı ve kuru öksürüğü kesiyor
Değişen hava şartları ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlendirmek gerekir. Bunun içinde özellikle doğanın gücünden faydalanmalısınız. Kara turp ya da siyah turp diye bilinen sebze de bağışıklığı güçlendirmek, öksürüğü, balgamı sökmek için birebir. Bu sebzeyi doğru takviyelerle karıştırdığınızda tam bir şifa deposu olabilir.

"DOĞAL BİR ANTİBİYOTİK"
Karışımın yapılışını anlatan Çobanoğlu, “Bu babaannemin bize yaptığı karaturp karışımı. Karaturpu oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal ekledim. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan insanlar bunu yapsınlar. Sürekli öksüren çocuklara özellikle bunu yapsınlar.
Bu akşamdan yapılır, sabah kadar bardağın içerisine akar. Akan içilecek, bittikçe de takviye edilecek. Bu ilaç en az 50-60 senelik bir ilaç. Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor” dedi.www.posta.com.tr


Karaturp, yani siyah turp, birçok sağlık faydasıyla bilinir.
İşte karaturpun bazı önemli faydaları:
Karaturp, sindirim sistemini destekleyen yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu, bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Karaturp, vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olan doğal detoksifiye edici özelliklere sahiptir. Karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.

C vitamini açısından zengin olan karaturp, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.