Sık yetişen ve özellikle de doğal beslenme zinciri oluşturmuş kişilerce tercih edilen turp, bilinenden daha etkili bir besin. Bu besin, içerisindeki A vitamini, kalsiyum, C vitamini ve demir oranları ile dikkat çekiyor. Lifli ve kolay hazmedilen gıdaların başında gelen turp, düşük kalorisi ile sürekli tüketime son derece uygun bir besin kaynağı oluyor. www.posta.com.tr İçeriğindeki potasyum oranı ile de ayrıca dikkat çekmekte olan turp, her türlü hastalığı iyileştirmede kullanılabiliyor. Özellikle siyah turp, kışın öksürüğü kesmek ve balgamdan, hırıltıdan kurtulmak için ideal bir besin kaynağı oluşturuyor. Özellikle çeşitli karışımlar içerisinde veya salatalarda kullanıldığında turpun çok daha yardımcı olduğu görülüyor. İçerisine zerdeçal, bal ve zencefil ekleyerek birkaç saat bekletilen kara turp, öksürüğü şıp diye kesen etkisiyle de dikkat çekiyor. Turpun vücuda sağladığı faydalar arasında çeşitli kronik rahatsızlıklardan koruyucu etkiler de yer alıyor. Düzenli olarak tükettiğinizde turp sayesinde;Guatr,Mide kanseri,Kalp krizi riski,Kalp damar hastalıkları gibi çeşitli ciddi rahatsızlıklardan korunma imkanınız bulunuyor. Son derece zengin bir içeriğe sahip olan, içerisinde yoğun miktarda antioksidana yer veren turp, potasyum, magnezyum, kalsiyum, manganez, demir ve bakır bakımından da bir hayli zengin görülüyor. Özellikle çeşitli ilaç kullanımlarına bağlı olarak artış gösteren karaciğer enzimleri, turp sayesinde düzenlenebiliyor. Metabolizmayı hızlandıran, diyetlerin favorileri arasında yer alan turp sayesinde mide bulantısını hızlı bir şekilde geçirmek de mümkün oluyor. Vücutta farklı pek çok rahatsızlığın ortaya çıkışında temel olarak vitamin eksikliği yer alıyor. Çeşitli vitamin türleri ve mineraller bakımından zengin olan turp sayesinde iyot eksikliğini gidermek mümkün oluyor. Bu sayede cilt ile ilgili herhangi bir kırışıklık, akne oluşumu, yağlanma probleminin ortaya çıkışı da engellenebiliyor. Turpun vücuda sağlamış olduğu faydalar arasında aynı zamanda kan basıncını kontrol etmesi de yer alıyor. Yüksek kan basıncına ve hızına sahip olan kişilerin özellikle bu sebzeyi tüketerek kan akışlarını kontrol altında tutmaları mümkün oluyor. İçeriğindeki folik asit ve flavonoid de kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltarak sağlığınız açısından uzun vadede avantaj sağlıyor.