Son dönemlerde ünlülerin sıklıkla tercih ettiği olan deniz yosunu, içeriğinde insan vücudunun ihtiyacı olan 102 mineralin 92'sini barındırıyor. Düşük kalori içeriğiyle dikkat çeken deniz yosunu, zayıflamak isteyenlerin de yardımına yetişiyor. Deniz yosununun bağışıklığı güçlendirmek ve uykusuzluğu gidermek gibi faydaları da bulunuyor. Genellikle sarı, mor, mavi ve yeşil olmak üzere pek çok çeşidi bulunan deniz yosunu; kalsiyum, demir, iyot, çinko ve potasyum içerir. Deniz yosunu sağlığımız için önemli olan B1, B2, B6, A ve C antioksidanlar, folat ve omega 3 gibi yararlı bileşenleri de bünyesinde barındırır. Neredeyse hiç yağ veya şeker içermeyen deniz yosunu; smoothie, çorba ve hatta unlu mamullere bile eklenebilir. Chennai'deki Madras Tıp Koleji'nden Dr. Poonam Sachdev; deniz yosununun midede bağırsak sağlığına yardımcı olan iyi bakterilerin artmasına yardımcı olduğunu açıkladı. Yüksek iyot içeriği, metabolizmayı düzenlediği için kilo vermeye yardımcı olabilecek tiroid fonksiyonunu artırdığı düşünülmektedir. Magnezyum, A vitamini, K vitamini ve omega-3 yağ asidi seviyeleri, cilt hücresi işlevini nemlendirir ve ışıltı verir. Eğer cildinizde kuruluk sorununuz varsa yosun size çok iyi gelecektir. İçeriğindeki antioksidan özelliğinden dolayı cildinizi kirden arındırır. A, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kükürt ve potasyum kaynağı olduğu için vücudun bağışıklığını güçlendirebilir. Araştırmalar, deniz yosununun kan şekerini normalleştiren fukoksantin içerdiğini ortaya çıkardı. Karayipler'de birçok insan yüksek çinko içeriği nedeniyle deniz yosununu afrodizyak olarak kullanıyor. Çiğ olarak tüketilen deniz yosunu, diğer kullanım yöntemlerine göre daha sağlıklıdır. Sushi olarak kullanımında, deniz yosunu özel yöntemlerle kurutularak preslenmektedir. Nadir olsa da kızartılarak da tüketilebilmektedir. Ancak deniz yosunu kızartıldığında içerisindeki vitamin ve mineral oranı oldukça azalmaktadır.