11 sıra dışı yumurta pişirme yöntemi

Yumurtayı sürekli aynı yöntemle mi pişiriyorsunuz? Kahvaltılarınıza lezzet katacak yumurta pişirme teknikleri evde kolaylıkla deneyebileceğiniz yöntemler. Daha önce görmediğiniz, duymadığınız birbirinden farklı 11 yumurta pişirme yöntemi.

1. Sodalı, pofuduk yumurtalar
Sodayı köpürten baloncuklar omlete de hafif bir kıvam verir. Bir dahaki sefere omlet yaparken, iki yumurta başına 1 yemek kaşığı maden sodası ekleyin.

2. Bulut Yumurta
Yumurtaları önce bir kaseye kırın. Bir pet şişe yardımıyla sarısını pet şişeye alın. İyice köpürterek çırptığınız beyazını tavada pişirin. Daha sonra üzerine sarısını koyun. İşe size bulut yumurta.

3. Lezzetini artırmak için yumurtalarınızı et suyunda pişirin
Çılbırı et suyunda pişirerek yumurtanıza farklı bir lezzet katabilirsiniz. Çılbır tarifi için tıklayın.

4. Suda omlet pişirin
Omlet hakkında bildiğiniz her şeyi unutun ve omleti suda pişirmeyi deneyin. Evet doğru duydunuz. Suda omlet pişirmek! Tarif için tıklayın.

5. Haşlanmış yumurtalarınızı galeta ununa bulayıp kızartın
Kızartılınca lezzeti 100 kat artan yiyecekleri bilirsiniz. İşte haşlanmış yumurta da bunlardan biri. Yapmanız gereken basit. Yumurtayı 6 dakika kaynar suda haşlayın. Haşlanınca kabuklarını soyduğunuz yumurtayı galeta ununa bulayın ve kızdırılmış yağa atın. Kızarana kadar pişirin.

6. Omlet suflesi yapın
Yumurta beyazlarını köpürtene kadar çırpın, önceden yemediğiniz kadar hafif bir omletiniz olacak. Az yağlı tavaya dökün. Pişmeye başlayınca üzerine kaşar peynir rendesi serpiştirin. Erimeye yakın omleti ortadan ikiye katlayın.

7. Yumurta turşusu yapın
Sadece beş malzeme kullanarak ve tuzlu suda turşusunu kurarak yumurtalarınızı bu nefis güzellikteki turşulara dönüştürebilirsiniz. Tarif için tıklayın.

8. Yumurtaları kızgın yağda haşlayın
Yumurtayı doğrudan kızgın yağda pişirerek, dışı kararmış ve çıtır çıtır yumurtalar elde edebilirsiniz. Yumurtayı bir kaseye kırın ve 1 adet yumurtayı kızgın yağın içine atın. Kızarınca hemen çıkartın.

9. Yumurta brüle yapın
Haşlanmış yumurtayı ateşte pişirmek, yumurtalara karamelize bir lezzet ve sıradışı bir kıvam katar. Bir nevi haşlamış yumurtayı közleyin.

10. Artan yumurta sarılarını tuz ve şeker kullanarak değerlendirin
Fazla yumurta sarılarını, tuz ve şekere bulayın ve makarnalarınızda ve salatalarınıza rendeleyerek kullanabileceğiniz iştah açıcı tereyağımsı bir malzemeniz olsun.

11. Poşette omlet pişirin
Evet doğru duydunuz, poşette omlet yapabilirsiniz. Suya dayanaklı vakumlu mutfak poşetlerinin içine kırdığınız yumurtaları kaynar suyun içine atın ve pişmesini bekleyin.