AYVA TATLISI TARİFİ
Ayva tatlısı malzemeler
- 2 adet büyük boy ayva
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı vişne suyu
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 karanfil
Üzeri için
- Vanilyalı dondurma
- Toz Antep fıstığı
AYVA TATLISI YAPILIŞI
- Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin.
- Çekirdeklerini çıkarın.
- Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.
- Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin. Her ayvanın üzerine ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
- Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin.
- Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ekleyin ve kapağını kapatarak bir süre daha pişirin.
- Ortalama 1 saat sonunda suyunu çeken ayvaları çatal ile kontrol edin.
- Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin.
- Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın.
Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin.
Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirin.