Amerikan mutfağı kökenli ranch sos, Çin mutfağından hoisin sos, Asya’dan sriracha sos, Kuzey Afrika’dan harissa sos, dünya mutfaklarındaki yerel lezzetlerle buluşacak. Farklı kültürel tatlar popülerleşecek. Sunchoke püresi (Kudüs enginar püresi) ve avokado gibi malzemeler, kahve dünyasındaki aromalarda yeni bir soluk yaratacak. Zencefil, limonotu, biberiye, tarçın gibi baharatlar kahveyle buluşacak. Yemen kahvecileri dalgası yaşanacak. Japonya’daki ‘konbini’ tarzı market atıştırmalıkları ve özenle hazırlanmış hızlı yiyecekler dünyaya yayılacak. Restoranlarda sıcak ve kişiselleştirilmiş hizmet anlayışı ön planda olacak. Pamuk şekeri aromalı üzümden tropikal çileklere kadar laboratuvar ortamında genetik olarak lezzeti tasarlanmış yeni ürünler manavların yıldızı olacak. ALKOLSÜZ ALTERNATİFLERAlkolsüz içecekler şimdiden sağlıklı yaşam reyonundan barlara ve restoranlara taşındı. Bazıları belirli yemeklerle eşleşecek şekilde tasarlandı. Kahvaltıda yüksek protein içeriği öne çıkacak. Bu bakımdan en zengin olan Türk kahvaltıları, fıstık ezmeli smoothie’ler ve etli atıştırmalıklar yükselişte. Süzme peynir, ve merada yetiştirilen tavuklardan yumurta üreten şirketler altın çağını yaşayacak. Laktoz intoleransı ve özel sağlık ihtiyaçlarına yönelik mikro diyet grupları oluşacak. Diyet kabilesi denilen bu gruplar, gıda alerjisi, menopoz hassasiyeti gibi bazı sağlık sorunlarını günlük hayatta normalleştirmeyi amaçlıyor. Al götür menülerin paketlemeleri Instagram’a uygun, estetik paketleme yarışına dönüşecek.