Lor peynir hem protein deposudur hem de neredeyse tuzsuzdur. Bu sayede tok kalmanıza destek olur. Kahvaltılarınızda ve salatalarınızda lor peyniri kullanarak daha hızlı kilo verebilir, hayal ettiÄŸiniz vücuda daha kolay ulaÅŸabilirsiniz. Ayrıca lor peynirin içinde bulunan serum proteinin, tüm vücut ve kas proteinlerinin daha fazla sentezlenmesini saÄŸladığı öne sürülüyor. Yulaf ezmesinin posa içeriÄŸi çok yüksektir ve vücut tarafından yakılması uzun sürer. Ayrıca harika bir beta glukan kaynağıdır. Beta Glukan kan ÅŸekerini dengelemesinin yanında bağışıklık sistemini de güçlendirir. Yorgunluk, stres, mevsim geçiÅŸleri, nezle, grip, üst solunum yolları enfeksiyonları ve bazı alerjiler gibi hastalıklarda beta glukanın destekleyici bir tedavi saÄŸladığı düÅŸünülüyor. Tok tutan yiyecekler denince akla ilk olarak en kaliteli protein kaynağı olan yumurta gelir. Kahvaltıda haÅŸlanmış ya da poÅŸe yumurta, diyet sürecinde uygun bir seçim olabilir. Görünür yaÄŸlarından uzaklaÅŸtırılmış kırmızı et, beyaz et, süt, yoÄŸurt, yumurta, peynir yüksek protein içerikleri ile uzun süre tok kalmanızı saÄŸlar. Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller yüksek miktarda posa içermelerinin yanı sıra bitkisel protein açısından çok zengin kaynaklardır. Humus, piyaz gibi baklagillerle yapılan geleneksel lezzetlerle damağınızı ÅŸenlendirmenin yanı sıra saÄŸlıklı bir yaÅŸamın kapılarını da aralayabilirsiniz. YeÅŸil sebzeler ve salatalar bol miktarda su içerdikleri için hem fazla kalori almadan kolayca doymanızı hem de posa içerikleri sayesinde uzun sürede sindirildikleri için tok kalmanızı saÄŸlarlar. ÖÄŸünlerinizde maydanoz, nane, fesleÄŸen gibi yeÅŸilliklerle yapılmış salatalar, buharda piÅŸmiÅŸ brokoli, fırında brüksel lahanası gibi sebzeler tüketebilirsiniz. Badem, ceviz gibi kuru yemiÅŸler saÄŸlıklı yaÄŸ ve lif deposudur. Ara öÄŸünlerinizde porsiyon kontrolü ile yiyeceÄŸiniz tuzsuz badem, fındık, ceviz uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır. Ancak yüksek miktarda tüketimlerinin kilo artışı ve karaciÄŸer yaÄŸlanmasına sebep olabileceÄŸini unutmayın. Avokado güçlü bir doymamış yaÄŸ ve potasyum deposudur. Avokadoyu tek başına yiyebileceÄŸiniz gibi yumurtayla bir araya getirebilir ya da salatalarınıza doÄŸrayabilirsiniz. Bir besinin glisemik indeksinin düÅŸük olması, sindirim sürecinin uzun olduÄŸu anlamına gelir. Hızlı sindirilen besinlere göre kan ÅŸekerinin bir anda yükselip sonrasında hızlı düÅŸüne sebep olur. Kan ÅŸekerinin hızlı düÅŸmesi kısa sürede acıkmak anlamına gelir. Ä°ÅŸlenmiÅŸ tahılların; beyaz undan yapılmış ekmek, ÅŸekerli ve ÅŸeker içeren eden yiyecek ve içeceklerin glisemik indeksi yüksektir. Bunlar yerine tam buÄŸday ekmeÄŸi, tam tahıllı ekmekler tüketilmelidir. Glisemik indeksi yüksek besinlerin tüketimi gün boyu yoÄŸun açlık, halsizlik hissi yaÅŸamanıza sebep olur. Protein içeriklerinin yanında çok iyi kalsiyum ve D vitamini kaynağı olan süt, yoÄŸurt ve kefir, uzun süre tok kalmanızı saÄŸlayan besinler arasında ön sıralarda yer alır.