Kesme testi: Buzdolabından çıkan tereyağını kesmekte zorlanıyorsanız gerçek, bıçak değdiğinde çatlıyorsa sahtedir
Buzdolabından çıkardığınız tereyağını kesmekte zorlanırsanız, öyle değil mi? Bu yüzden tariflere eklemeden önce oda sıcaklığında bekletmeniz gerektiği söylenir. Şimdi dolaptan çıkardığınız tereyağına bıçağı değdirin. Bıçak darbesi alan yerler küçük küçük parçalanıyorsa gerçektir ama eğer ki yağın bütünü çatlıyorsa sahte olma ihtimali epey yüksek.
Erime testi: Oda sıcaklığında bıraktığınızda yumuşuyorsa gerçek, su gibi eriyorsa sahtedir.
Az önce bahsettik; yemeklere koymadan önce tereyağını oda sıcaklığında erimeye bırakmanız lazım. Şimdi küçük bir test yapalım. Tereyağını oda sıcaklığına bırakın ve bekleyin. Eğer yavaş yavaş yumuşuyorsa sorun yok ancak erirken su salıyorsa sahte olduğundan şüphelenebilirsiniz.