ELMALI ZENCEFİLLİ MAYDONOZ SUYU NASIL YAPILIR?
Maydanoz, elma ve taze zencefil, bol miktarda lif, C vitamini, potasyum sağlayan ve sindirimi kolaylaştıran bir içecek haline gelir ve tüm bu faydaları içeriğinde barındırır. Elma, bunu biraz dokulu kalın bir meyve suyu yapar, ancak yine de pürüzsüz hale gelir.
Maydanoz, elma ve rendelenmiş taze zencefil ile yapılan bu meyve suyu parlak ve canlandırıcıdır. Elma ve maydanoz, ekstra zencefil ile gevrek bir tat için çok güzel bir şekilde harmanlanır.
Damak zevkinize göre az ya da çok malzeme ekleyin. Daha fazla zencefil ve biraz da nane eklenebilir.
İçindekiler
- 60 gr taze maydanoz
- 1 orta boy yeşil elma
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı soyulmuş ve rendelenmiş taze zencefil
- İsteğe bağlı birkaç nane yaprağı
Hazırlanışı
- Maydanozu çok dikkatli bir şekilde yıkayın ki yapraklara kum ve kir yapışmasın.
- Temiz bir mutfak havlusu üzerine koyun (kuruması için döndürmeye gerek yoktur).
- Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya veya 1/4 bardak soğuk su ve 2 buz küpü içeren bir mutfak robotunun kasesine ekleyin
- Tüm malzemeleri sıvı hale gelene kadar karıştırın
- Elma nedeniyle bu meyve suyu kalın ve etli görünecektir. Eğer inceltmek isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok cıvık olmamasına dikkat edin.
- Her zaman taze hazırlayın ve kısa sürede tüketin