Kadın ve erkek bedeni genellikle aynı besinlere ihtiyaç duyarken, yaş ilerledikçe özellikle hormonlardaki değişiklik farklı ihtiyaçları da doğuruyor. Bu nedenle kadınları ve erkeklerin diyet listelerinde bazı farklılıklar bulunuyor.
İşte 50 yaşından sonra kadınların beslenmesine ilave etmesi gereken 5 besin
Yabanmersini gibi küçük kırmızı meyveler
Taze veya kuru küçük taneli meyveler antioksidan açısından oldukça zenginler. Annals of Neurology Dergisi’nde yer alan bir bilimsel çalışmaya göre bu meyveleri düzenli tüketen kadınlarda hafıza fonksiyonları tüketmeyenlere göre 2.5 sene daha iyi durumda kalıyor.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler
2000’li yılların başında yapılan bilimsel çalışmalar gösterdi ki, kadınların düzenli K vitamini alması gelecekte kalça kırığı yaşama ihtimallerini azaltıyor. K vitaminin en zengin kaynaklarından olan koyu yeşil yapraklı sebzelere sofralarınızda mutlaka yer açın.