"BİR PORSİYON FINDIK İNSAN ÖMRÜNE 26 DAKİKA KATABİLİR"
Buna karşın, fıstık ezmeli ve reçelli sandviç yemenin, 33 dakika kazandırmayla ilişkilendirilirken, bir porsiyon fındığın da insan ömrüne 26 dakika katabileceği belirtildi.
Araştırma, küçük değişikliklerinin hem sağlık açısından hem de çevresel etki anlamında da büyük bir etkiye sahip olabileceğini de ortaya koydu.
Buna göre, günlük kalori alımından, yüzde 10 kadar et veya işleniş et çıkarılıp onun yerine meyve, sebze, kabuklu yemişler, baklagiller ve seçilmiş deniz ürünlerinin tüketilmesi halinde, diyetteki karbon ayak izini üçte bir oranında azalabileceği, insanın ömrüne de 48 dakika ekleyebileceği ifade edildi.