Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle Abant kebabı tarifi akşam yemeklerinin en sevilen tariflerinden birisi olacak. Peki, Abant kebabı nasıl yapılır? İşte, Abant kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Abant kebabı malzemeler3 adet patlıcan5 yemek kaşığı zeytinyağı200 gram dana eti1 adet kuru soğan2 adet yeşil biber1 diş sarımsak4-5 adet mantar2 adet orta boy domates1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberABANT KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları boydan ikiye kesin.Kesik yerlerini zeytinyağıyla yağlayıp tuzlayın.Fırını 220 dereceye ayarlayıp patlıcanları fırında yarım saat kadar pişirin. (Dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz.)Dana etini küçük kuşbaşı doğrayın.Soğan, sarımsak, biber, mantar ve domatesleri de yemeklik doğrayın.Zeytinyağını tavada kızdırıp etleri yağda kavurun.Ardından soğan, biber ve sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.Mantarları da tavaya ekleyip kavurun.Son olarak domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.Tuzunu ve baharatlarını da eklediğiniz harcı ocaktan alın.Pişirdiğiniz patlıcanların içlerini çatalla ezip hazırladığınız harçla doldurun.Fırının sıcaklığını 200 dereceye düşürüp patlıcanları yeniden fırına verin.20 dakika daha pişirdikten sonra üzerine kaşar rendesi serpin.Yeniden fırına verip kaşarların kızarmasını bekleyin.Sıcak servis edin.