PEKİ, DİYABET RİSKİNİ AZALTAN BESİNLER HANGİLERİ?
Yoğurdun yanı sıra diyabet riskini azaltmak ve kan şekerini dengelemek için tüketilebilecek pek çok besin kaynağı bulunuyor. Uzman isim konu hakkında, “Diyabet riskini azaltan spesifik bir besinden ziyade bir beslenme ve yaşam modelinin üzerinde durmakta fayda var. Diyabetli bireyler karbonhidrat, protein, yağ ve vitamin mineraller açısından dengeli öğünler tüketmeliler. Diyabete sahip bireylerin ara ve ana öğün yapması çok önemli. Özellikle peynir, kefir, yoğurt gibi ürünleri düzenli tüketmeleri iyi olur. Beyaz ekmek değil, tam tahıllardan yapılmış ekmekleri tüketmeleri gerekir, tam tahıllı ekmekler posa adını verdiğimiz besin öğesinden zengin olduğu için diyabeti olumlu etkiler ve bağırsaklara da oldukça faydalıdır. Bol bol sebze ve her gün kontrollü şekilde meyve tüketmeleri önemli. Mutfaklarında katı ve hayvansal yağlar değil, özellikle zeytinyağı gibi bitkisel yağlar bulunmalı. Buna ek olarak hayatınıza sporu dahil edin stresten uzak durun.” dedi.