Neem yapraklarının acı bir tadı vardır.. Ayrıca yaprakların sağlık açısından inanılmaz faydalarından ve tıbbi değerlerinden de kimse haberdar değil. Hindistanda yüzyıllardır şifa alanında kullanılan neem yaprakları adeta her derde deva. Neem yaprakları özellikle aç karnına tüketildiğinde vücuda inanılmaz fayda sağlıyor. Neem yapraklarını aç karnına tüketmenin çeşitli faydalarına gelin birlikte bakalım... Anti-bakteriyel, anti-viral, analjezik, anti-piretik, antiseptik, kan arındırıcı ve mikrop öldürücü gibi özellikleri sayesinde neem ağacı yüzyıllardan beridir alternatif tıpta kullanılmıştır. Özellikle Hindistan'da köy eczanesi olarak tabir edilen neem ağacı, yaklaşık 16 metreye kadar uzar. Tropikal özelliği olan neem ağacı meyve verir. Ağaç yapraklarından meyvesine kadar şifa sağlar. Sağlıklı neem yapraklarını aç karnına tüketmenin en büyük faydalarından biri bağırsak sistemini ve beslenme kanalını patojenlerden korumasıdır. Bağırsaklarımız, sürdürdüğümüz yaşam tarzı, tükettiğimiz yiyecekler ve takip ettiğimiz rastgele yeme ve içme alışkanlıkları nedeniyle bugünlerde birçok enfeksiyona yatkındır. Doğal olarak yetişen ve sağlık açısından potansiyel faydaları olan bir şeyi tüketmek bazen çok daha iyi sonuç verir. Neem yapraklarını aç karnına tüketmenin bir diğer faydası da karaciğeri sağlıklı tutmasıdır. Neem yapraklarının antiinflamatuar özellikleri, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresle savaşır. Oksidatif stres karaciğer dokularına zarar verir. Neemin acı tadı genellikle diyabetle ilişkilendirilir ve birçok kişi kan şekerini kontrol altında tutmak için onu tüketir. Kan şekeri sorununuz varsa, neem yaprağını tüketmeniz tavsiye edilir, çünkü bunun diğer faydalarından da yararlanabilirsiniz. Neem yapraklarının en yaygın kullanımlarından biri mideyle ilgili sorunları iyileştirmektir ve en yaygın olanı kabızlık ve şişkinliktir. Neem yapraklarında bulunan lifler bağırsak hareketlerinin iyi olmasına yardımcı olur ve ayrıca şişkinliği giderir. Yapılan araştırmalarda neem ağacının çiçek özleri vücutta oluşma ihtimali olan kanser hücrelerini önler. Özellikle rahim ve prostat kanserlerinde etkilidir. Aynı zamanda kemoterapi tedavisinin yan etkilerini de azaltır. Neem ağacı yaprakları, cildi pürüzsüzleştiriyor ve nemlendiriyor. Her cilt tipi için uygun olan bu yapraklar, sivilceleri tedavi ediyor ve oluşumunu önlüyor. Egzama ve sedef hastalıklarının tedavisine yardım ediyor, cilt yanıklarını onarıyor. Neem yaprağı kepek tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda saç derisini ölmüş hücrelerden arındırarak canlılığını korur. Saç derisinde oluşma ihtimali olan kaşıntı ve kızarıklık gibi rahatsızlıkların riskini de azaltır. Genellikle neem yaprakları havan ve havan tokmağı kullanılarak macun haline getirilir ve bundan elde edilen meyve suyu tüketilir. Neem yapraklarıyla macun yaparken dikkatli olun çünkü tadı çok acıdır ve havanı temizledikten sonra bile acılık devam eder. Her zaman taze yapılmış neem yapraklarının suyunu tüketin. Alternatif olarak, neem yapraklarını tavada kurutup elinizle ezip içine sarımsak ve hardal yağı ekleyip pirinçle birlikte tüketebilirsiniz. Bir seferde çok fazla neem yaprağı tüketmeyin. Birçok insan, ne kadar iyi yiyecekler yerse o kadar iyi beslenme elde edeceklerini düşünür. Bu, gıdaların ve bunların tıbbi özelliklerinin yetersiz anlaşılmasıdır. Her zaman sınırlı miktarlarda tüketin. Gıdaların ilaç yerine geçmediğini unutmayın. Kronik bir rahatsızlığınız varsa öncelikle doktorunuzla konuşun ve bunun için ilaç alın. İlaçlarla birlikte yiyecekler de alınabilir ancak yalnızca bir hastalığın tedavisi için yiyeceklere güvenmeyin.ÖNEMLİ! Neem yapraklarını tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.