Acai üzümünün faydaları saymakla bitmiyor!

Son zamanlarda popülerliğini giderek artıran ve adını her yerde duymaya başladığımız acai meyvesi ya da acai üzümü olarak bilinen besin gerçekten faydalı mı, ne işe yarıyor ve nasıl tüketilmeli? Tüm bu soruların cevaplarını Diyetisyen Emre Uzun veriyor.

ACAİ ÜZÜMÜ NEDİR?
Acai üzümü 2,5 cm çapı olan yuvarlak bir meyvedir ve yağmur ormanlarında palmiye ağaçlarında yetişir. Koyu mor renktedir ve kabuğundan dışarı çıkan sarı bir çekirdeği vardır çünkü onların çekirdeği çıkarılır. Teknik olarak berry denilen yumuşak meyve kategorisine girmezler, çekirdekli sert meyvedirler ancak yine de berry olarak bilinirler.
Amazon yağmur ormanlarında genellikle yemeğin yanında tüketilirler. Bu acai üzümlerini, yenilebilir hale getirebilmek için öncelikle dışlarını sırılsıklam ıslatırlar ve sonra ezip lapa haline getirirler. Tadı genel olarak böğürtlen ve şekersiz çikolata gibi tanımlanır. Taze acai üzümlerinin çok kısa raf ömürleri vardır ve büyüdükleri yerin dışında taze kalamazlar.





BEYİN FONKSİYONLARI İÇİN YARARLI
Hiçbir besin kansere karşı büyülü bir kalkan değildir ancak bazı besinler kanser hücrelerinimn üremesini ve dağılmasını durdurur.

Araştırmacılara göre acai üzümünün ileride kanser tedavisinde kullanılacağı düşünülmektedir ancak henüz insan deneyleri için yeterli araştırma ve kanıtlar yoktur.
