Adanalılar sıcakların çaresini onda buldu, tanesi 15 TL! Bir tanesi bile ferahlatıyor, kolon kanserine iyi geliyor, tokluk hissi verip yağları şıpır şıpır eritiyor, potasyum kralı, vücuttaki iltihabın kökünü kazıyor

lezzetleri araştırmaya başladı! Birbirinden farklı lezzetlerle serinlemeye çalışan Adanalılar, son olarak çareyi onda buldu. Peki, bir tanesi bile insanın içini ferahlatan o meyve nedir? İşte tüm detaylar...

Dikenli incir, pek çok kişinin ilk kez duyduğu meyveler arasında bulunuyor. Yaz aylarında ferahlatan ve lezzetli tadıyla öne çıkan bu meyvenin insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. Peki, dikenli incir nedir? Dikenli incirin faydaları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

YAZ SICAKLARINA İYİ GELİYOR!
Adana'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak tanesi 15 liradan satılan dikenli incirle serinliyor.
Ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgelerinin özellikle kıyı şeridinde doğal olarak yetişen dikenli incir, yaz aylarında Adana'da büyük ilgi görüyor. Vücut direncini artırarak sindirim sistemini çalıştırdığına inanılan ve yetiştiği bölgeye göre hint inciri, frenk inciri ve babutsa gibi farklı yerel isimlerle anılan dikenli incirin tanesi Adana'da 15 TL'den satılıyor.

TAMAMEN ORGANİK VE ŞİFA SAÇIYOR!
Üzerindeki dikenli kabuk tabakası temizlenerek seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutularak satılan organik dikenli incir, sıcak havanın hakim olduğu kentte serinlemeye çalışan kişilerce büyük bir keyifle tüketiliyor.

TANESİ SADECE 15 TL!
"Tanesi 15 liradan satılıyor"
Yaklaşık 35 yıldır dikenli incir sattığını belirten Mesut Yılmaz, "20 TL ile açtık sezonu. Şu an 15 TL'ye veriyoruz tanesini. Hormonsuz olarak tek meyvedir bu. Doğaldır, böbrek taşlarına iyi geliyor, kalbe ve göze de iyi geliyor. Adana'ya özgü faydalı bir meyve. Sıcak havada soğuk dikenli incirle insanları serinletiyoruz. Canı çeken geliyor. Maalesef Adana'mız her zaman sıcak. Yaz sezonunda insanları serinletiyoruz. Çok faydalı, çok da serinletiyor. Soğuk soğuk ikram ediyoruz" dedi.
Sıcakta serinlemek için dikenli incirin çok önemli olduğunu söyleyen Ömer Yeniay da, "Az önce yedim. Çok güzeldi. Adana sıcağında insana en iyi gelen şey budur. İnsanın içini soğutuyor. İyi geliyor. Bu havada bunu yemek lazım. Bu havada bunu yemezsek Adana bizi öldürecek" şeklinde konuştu.

KOLON KANSERİ TEDAVİSİNDE ETKİLİ!
"Kolon kanseriyim, bununla tedavi oldum diyebilirim"
Kolon kanseri olduğunu ve tedavi süreci boyunca dikenli incir tüketerek çok fazla faydasını gördüğünü belirten Hakan Şenol ise, "Dünyanın hormonsuz doğal ve kendi başına yetişen nadir meyvelerinden biridir. Birçok şeye faydası olduğu gibi en büyük faydası bağırsaklaradır. Bunu al burada, soydur, eve götür, buzluğa koy. Akşam yemekten önce, yemekten sonra güzel. Ben bir kez yemeye başladığımda 10-12 tane yiyorum. Çok da faydasını gördüm. Ben kendim kolon kanseriyim. Tedavi bile oldum bununla diyebilirim abartısız bir şekilde" dedi.

TAM BİR VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU
Dikenli incir, A vitamini, K vitamini, potasyum, magnezyum ve demir gibi birçok önemli vitamin ve mineral içerir. A vitamini göz sağlığı için önemlidir, K vitamini kan pıhtılaşması sürecinde rol oynar, potasyum ve magnezyum sinir ve kas fonksiyonları için gereklidir, demir ise kan dolaşımı ve oksijen taşınması için kritiktir. Bu vitamin ve minerallerin düzenli alımı, genel vücut fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı olabilir.

VÜCUTTAKİ İLTİHABI SÖKÜP ATIYOR
Gerçekleştirilen araştırmalar, dikenli incirin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Bu özellikleri sayesinde vücuttaki iltihaplanma süreçlerini azaltabilir ve inflamasyonla ilişkili hastalıkların yönetimine katkıda bulunabilir. İçerdiği vitaminler ve antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlayabilir.

BAĞIRSAKLARI MOTOR GİBİ ÇALIŞTIRIYOR
Dikenli incir, lif açısından zengin bir meyvedir. Lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, kabızlık gibi sorunları önler ve bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca lif, sindirim sürecindeki glikoz emilimini yavaşlatarak kan şekerinin daha dengeli seviyelerde kalmasına yardımcı olabilir.