AFAD depremzede kayıt formu ve ekranı! Afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır?

Afetzede hak sahipliği başvurusu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremden etkilen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Malatya ve Diyarbakır’da yaşayan yüzbinlerce vatandaş evlerinin yıkılması ya da hasar görmesi nedeniyle dışarıda kaldı. Bir yandan kurulan çadırkentler diğer yandan depremzedelerin kullanımına açılan KYK yurtları, evler ve oteller, depremzedelerin barınma problemini çözmekte şimdilik işe yarasa da uzun vadede AFAD’a depremzede hak sahipliği yaptıran vatandaşlar ileriki dönemde deprem bölgesi için hayat geçirilecek uygulamalardan faydalanabilecekler. Peki, Afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır? İşte AFAD depremzede kayıt formu ve ekranı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. On binlerce vatandaşın evsiz kaldığı depremin ardından bölgede depremde evini kaybedenler için yeni konutlar inşa edilirken, evleri hasarlı olan vatandaşlara da uygun geri ödemeli inşaat kredisi verilecek. Peki, afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır? İşte AFAD depremzede kayıt formu ve ekranı ile konuya dair ayrıntılar…

AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ NEDİR?
Afetzede Hak Sahipliği, afetzedelerin, yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını bildirmektedir.

AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?
Afetzede hak sahipliği başvuruları, e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda verdiğimiz linke tıkladıktan sonra açılan ekran sizi AFAD'ın sayfasına yönlendirecektir. AFAD'a kayıt yaptırdıktan sonra afetzede hak sahipliğinden faydalanabilirsiniz.
AFAD DEPREMZEDE KAYIT FORMU VE EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KİMLER AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ ALABİLİR?
Konut, iş yeri ve ahırları ağır-yıkık ve orta derecede hasar gören mülk sahipleri afetten önce ve afet tarihinde mülkiyeti ebeveynine ait hasarlı ikinci ve üçüncü konutta oturanlar,
İştirak ve müşterek maliki oldukları konut veya iş yeri hasar görenler,
Hak sahiplerine bina yaptırılmak üzere tespit edilip konutları istimlak edilen aileler.
AFAD DEPREMZEDE HAK SAHİPLİĞİ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

DEPREMZEDE KAYDI YAPTIRMAK GEREKİYOR MU?
AFAD Başkanı Sezer, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. AFAD Başkanı Sezer, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Sezer, vatandaşlardan afetzede olduklarına dair, 'depremzede bilgi kartı' isteniyor iddialarının gerçeği yansıtladığını belirterek, "Herhangi bir belge istemiyoruz. Gittiklerinde ikametleri sorgulanarak, onlara uygun barınma sağlanmaktadır" dedi.
Depremzedelerden illerindeki tahliye noktalarına gitmelerini mağduriyet yaşamamaları için istediklerini belirten Sezer, "Bunun için de bütün ülkenin, illerin kapasitesi belirlendi, bunu karşılayacak komisyonlar belirlendi." diye konuştu.

"AFETZEDELERE VERİLEN İMKANLAR BAKİDİR"
AFAD Başkanı Sezer, il değiştiren depremzedelerin hak kaybına uğramayacağını belirterek, "Bizim tahliye ettiklerimiz ya da bizim dışımızda tahliye olup illere giden vatandaşlarımız herhangi bir hak kaybına uğrarım diye sosyal medyadaki dezenformasyonlar nedeniyle geri dönüş noktasında bilgi istedikleri bize ulaşıyor, bize müracaat etmeleri ya da etmemeleri bir hak kaybına neden olmamaktadır. Afetzedelere verilecek tüm devletimizin imkanları bakidir. Lütfen bizlerden gelecek resmi açıklamalar dışındaki açıklamalara itibar edilmesin, biz vatandaşlarımızın hiçbir yerde mağdur edilmesini istemiyoruz" diye konuştu.