Ağaç kovuğunda yetişiyor kilosu 8 Bin TL'ye satılıyor! Bin derdin şifası olarak biliniyor, bir kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor, bağışıklık sistemini dipçik gibi yapıyor

Doğada doğal olarak yetişen gıdaların mucizevi etkileri bulunuyor. Alternatif tıbba yön veren bu gıdalardan biri de Batman'da doğal olarak yetişiyor! Ağaç kovuğundan elde edilen besin her derde şifa oluyor!

Batman'ın Sason ilçesinde ormanlık alanda ağaç kovuklarında doğal ortamda üretilen bala yoğun ilgi var! Ağacın kavuğundan çıkarılan balın faydaları say say bitmiyor. Peki, bal nasıl tüketilir? Balın faydaları nelerdir? Bal neye iyi gelir?

AĞAÇ KOVUĞUNDA YETİŞİYOR
Arıcılığın yaygın yapıldığı Sason ilçesinde zaman zaman kovanlardan kaçan arılar, yerleşim yerlerine uzak bölgelerdeki ormanlarda ağaçların kovuklarına yerleşerek yuva yapıyor. Kimsenin girmediği ormanlarda ağaçların kovuğunda yuvalarında el değmemiş doğal ortamda bin bir derede deva olarak bilinen katkısız ürettikleri bal ise civarda yaşayan köylülere ek geçim kaynağı oluşturuyor. Ağaç kovuklarından çıkarılan bal, hastalar tarafından 8 bin liraya kadar alıcı buluyor.

KİLOSU TAMI TAMINA 8 BİN TL!
Sason ilçesine bağlı Dereiçi köyünde ailesi ile birlikte arıcılık yaparak geçimini sağlayan Ömer Ağduk, ormanlık alanda bulduğu arıları bir süre izledikten sonra bal sağım zamanı geldiğinde ağaç kovuklarını açarak balı çıkartıp kilosunu 8 bin liradan satışa çıkardığını söyledi.

BİN DERDE ŞİFA!
Ağaçların kovuklarında bulunan arıları mart, nisan ve mayıs aylarında tespit ettiklerini belirten Ağduk, "Yaklaşık 3 ay izledikten sonra şimdi kovukları açıp balın sağımını yapacağız. İnşallah kısmetimize iyi bir bal çıkar. Bu bal bin bir derde şifalıdır. Kilogram fiyatını 8 bin liradan satıyoruz. Bu yıl fazla bal olmadığı için her yerde bulunmaz. Diğer ballara benzemiyor. Kovukta bulunan arıları da kendi kovanlarımıza koyarak beslemeye alıyoruz” dedi.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞE SAHİP
Bal, ntioksidan özellikleriyle bilinir ve vücutta serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur. Bu özelliği sayesinde kanser ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, bal doğal antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ HIZLANDIRIR
İçeriğinde bulunan çeşitli vitaminler ve mineraller, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve vücutta çeşitli fonksiyonların düzenlenmesine katkıda bulunur. Özellikle C vitamini, demir ve çinko gibi elementler balın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini destekler. Sindirim sistemi sağlığına da katkıda bulunan bal, sindirim enzimlerinin salgılanmasını teşvik edebilir ve sindirim sorunlarına karşı yardımcı olabilir.

DOĞAL ŞEKER İÇERİĞİ SAYESİNDE ENERJİ DEPOLARINI FULLER
Doğal şeker içermesi sebebiyle hızlı bir enerji kaynağı sağlar. Sporcuların antrenman öncesinde veya sonrasında enerji ihtiyaçlarını karşılamak için tercih ettikleri bir besindir. Ayrıca, içeriğinde bulunan doğal şekerlerin insülin seviyelerini dengede tutmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir.

BALLI KEK TARİFİ
- 4 yumurta
- 240 ml sıvı yağ
- 360 ml taze sıkılmış portakal suyu
- 240 gram pekmez
- 240 ml bal
- 330 gram kepekli un
- Bir paket kabartma tozu

BALLI KEK NASIL YAPILIR?
- Bir karıştırma kabında yumurtaları sıvıyağ ile birlikte çırpın ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edin.
- Pekmez ve balı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
