Kuzu incik tarifi, et yemekleri arasında özel bir yere sahip. Ağır ateşte uzun uzun pişirilerek hazırlanan kuzu incik hem iyi esnaf lokantalarının hem de gurme mutfaklarda yer alan geleneksel bir ev yemeği. Et pişirirken olmazsa olmaz temel teknik kurallarını biliyorsanız, eti iyi bir kasaptan alır ve iyi bir şekilde dinlendirirseniz, lezzetli bir kuzu incik yapmamanız için hiçbir sebep yok. Mutfakta iyi yemek yapmanın sırrı baharatından yağına; iyi malzeme seçiminde saklı.
Hazırsanız, kuzu incik yapımı tarifini anlatmaya başlıyoruz!
AĞIR ATEŞTE PİŞMİŞ KUZU İNCİK MALZEMELERİ
- 2 adet kuzu incik (500'er gramlık)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 adet defne yaprağı
- 1 dal biberiye
- 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Servis için 1/4 demet maydanoz