ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
Şerbetli irmik tatlısı malzemeler
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Fırın kabını yağlamak için:
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 adet limon suyu
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
- 3 adet yumurta, 9 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı yoğurdu derin bir kapta mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar çırpın.
- 1 su bardağı süt, 1 paket vanilini ekleyin.
- 1,5 su bardağı elenmiş un, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu sırasıyla ekleyin. Ardından güzelce karıştırın.
- Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
- Tatlının şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu 10 dakika kadar kaynatın.
- 3-4 damla limon suyunu katın ve kaynayan şerbeti 5 dakika sonra ocaktan alın, ılınması için bekletin.
- Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün, şerbetini içine çekmesi için 10 dakika kadar bekledikten.
- Sonra dilimleyin.
- Ardından servis edin.