AHTAPOT SALATASI TARİFİ
Ahtapot salatası malzemeler
- 1 kg ahtapot
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 80 gram kurutulmuş domates
- 1/2 çay bardağı sirke
- 2 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
AHTAPOT SALATASI YAPILIŞI
- Tencerenin içerisine su, şeker, tuz ve ahtapotu ekleyerek 45 dakika haşlayın.
- Haşlanan ahtapotun soğumasını bekleyin. Ilımaya başladığında üzerindeki kabukları soyun.
- Ahtapotu büyük parçalar halinde doğrayın ve servis tabağına alın.
- Kurutulmuş domatesi küçük küçük doğrayın. Sarımsağı da ince ince kıyın.
- Ahtapotun üzerine zeytinyağı, domates, sarımsak ve limon suyunu ekleyerek yarım saat dinlendirin.
- Ardından ahtapot salatasını servis edebilirsiniz.