PATATESLİ KAŞARLI KALEM BÖREK TARİFİ
Patatesli kaşarlı kalem börek malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 adet patates (haşlanmış)
- 1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Börekleri yağlamak için:
PATATESLİ KAŞARLI KALEM BÖREK YAPILIŞI
- Airfryer’ı börek modunda çalıştırın ve ısınmaya bırakın.
- Haşlanmış patatesi bir kaseye alın.
- Üzerine tereyağı, tuz, pul biber ve rendelenmiş kaşar peynirini de koyup çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
- Yufkayı bıçak yardımıyla 16 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
- Patatesli karışımdan biraz alın ve yufkanın geniş kısmına yayın.
- Kenarlardan katlayıp kalem börek gibi sarıp yufkanın ucunu suyla ıslatarak kapatın.
- Tüm böreklerin üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.
- Börekleri airfryer’ın sıcak haznesine dizip hazneyi kapatın.
- Süre tuşuna basılı tutarak 15 dakikaya ayarlayın.
- İlk 5 dakikanın ardından ara ara hazneyi çekip börekleri sallayarak ya da maşayla ters düz edin.
- Böreklerin tüm yüzeyleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis edin.