AŞIRI TUZ
Yemekleri tuzlu yapmak yiyeceklerinize lezzet katıyor olabilir ancak akciğer problemlerine de bir yenisini daha ekleyecektir.
Sürekli olarak tuz tüketen kişilerde uzun süreli bronşit olma riski oldukça yüksektir.
Ek olarak yüksek sodyumlu bir beslenme biçimi astım semptomlarının da kötüleşmesine neden olur.
Sadece birkaç hafta bile tuz tüketiminizi azaltmak akciğerlerinizin çok daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Aşırı tuz tüketiminden kaçınmak için mümkün olduğunca yemeklerinizi kendiniz pişirin ve hazır paketli gıdalar tüketmeyin.
Aldığınız paketli yiyeceklerin ise etiketlerini okuyup doktorunuzla uygun bir beslenme düzeni çıkarabilirsiniz. Ortalama bir insan için günlük ortalama tuz tüketimi 1,500 ila 2,300 mg arasındadır.