Tezgâhlara düşer düşmez yaşlısından gencine hemen hemen herkesin ağzını sulandıran yaz meyvesi eriği sevmeyenimiz yoktur. Kütür kütür, sulu sulu eriğe tuz basarak yemek de bir hayli lezzetli olsa da bunun çok zararlı olduğu ortaya çıktı. Saymakla bitmeyen faydaları olan eriği tuzla yerseniz vücudunuzda ödem oluşabilir. Ayrıca farkında varmadan erikle beraber tüketilen aşırı tuz tansiyonu yükseltirken böbreklere de aşırı yük binmesine neden oluyor… Yeşil erik, cildi yenileyen özelliği sayesinde anti-aging etkisi gösterir ve cilt lekeleri üzerinde mucizevi bir etkiye sahiptir. Ayrıca cilt tonu eşitsizliğini azaltır ve bağ dokusunu yenileme özelliği bulunur. Yeşil erik, yoğurt, ayran gibi besinlerle tüketildiğinde kalsiyum emilimini artırır. Bu etki, kemik ve diş sağlığına olumlu katkıda bulunur. Aynı zamanda kalsiyum ve fosfor açısından zengin olması, vücudun demir emme yeteneğini artırır ve kan dolaşımını iyileştirir. Lif açısından zengin olan yeşil erik, kabızlık sorununu gidermede etkilidir. Düşük kalori oranıyla da diyet listenize ve sağlıklı ara öğünlere ekleyebileceğiniz bir meyvedir. Yeşil erik, A ve C vitamini, lif ve potasyum kaynağı olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle yaz nezlesine karşı koruma sağlar. Ayrıca iyi bir antioksidan kaynağı olması sayesinde serbest radikallere karşı savaşarak kalp sağlığını korur.