Türk mutfağının en sevilen besinlerinden birisi olan kuru fasulye, birçok yemek tarifi ile değerlendirilen ve besin değeri çok yüksek olan bir yiyecek. Fakat kuru fasulye pişirirken çoğu kişi aynı hatayı yapıyor ve gazını çıkartmakta problem yaşıyor. Durum böyle olunca kuru fasulye yiyen kişi gaz sorunu yaşıyor. Kuru fasulye bünyesinde midemizin sindiremeyeceği kadar oligosakkarit bulunduruyor. Oligosakkarit, şeker molekülleridir. Midemiz ve ince bağırsaklarımız oligosakkariti sindiremez ve bu yüzden başta sevdiğimiz kuru fasulye olmak üzere diğer tüm baklagiller midede rahatsızlık yaşanmasına sebep olur. Yaşanılan gaz ve mide rahatsızlıklarına çözüm olarak oligosakkaritleri kalın bağırsağa ulaşmadan önce parçalayabiliriz. Kuru fasulye yedikten sonra gaz sorunu ve mide sıkışması yaşamamak için pişirme sırasında uygulanacak birkaç püf noktası işinizi kolaylaştıracaktır. Bol bol kuru fasulye yiyebilmeniz için ihtiyacınız olan şey kimyon. Kimyon, bağırsaklardaki gaz sıkışmasını engelleyecek ve kuru fasulye yedikten sonra hissettiğiniz rahatsızlığın önüne geçecektir. Kuru fasulye haşlanırken içine bir tatlı kaşığının ucuyla kimyon ilave etmeniz yeterlidir. Kimyonunuz yoksa sorun değil! Kekikle de aynı çözüme ulaşabilirsiniz. En bilindik yöntemlerden birisi de bir gece öncesinden ıslatma. Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve haşlarken de üzerindeki köpükleri birikmeden toplayıp atın. Nohut, mercimek, kuru fasulye gibi gaz yapan yiyeceklerin gazını almak için çiğ patatesten yardım alın. Pişirme işlemi sırasında 4'e bölünmüş çiğ patatesi fasulyenin içine atın. Pişirme işlemi bitince patatesi hemen içinden çıkarın. Bütün gazı patates toplamış olacak ve içinde kalmaya devam ederse tekrar gazı yaymaya başlayacak.