GEBELİKTE MEVSİM YEŞİLLİKLERİ VE LİFLİ GIDALAR TÜKETİLMELİ
Hem anne adayının hem de bebeğin günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması için mutlaka beslenme rutinine mevsim yeşillikleri dahil edilmelidir. Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilecek mevsim yeşillikleri, besleyiciliği yüksek olmasıyla çok önemlidir. Bunun yanı sıra oruç süresinde gerekli olan enerjiyi sağlayacak ve kan şekerini dengeleyecek lifli gıdalar, tam tahıllı besinler de mutlaka sofradaki yerini almalıdır.
TATLI YERİNE MEYVE, AĞIR YERİNE HAFİF BESİNLER
Hamilelikte oruç tutmak başlı başına zor olduğundan bu süreci en rahat şekilde atlatmak için sindirim sistemini de rahatlatmak gerekir. Bu anlamda iftar ve sahurda yağlı, kızarmış, ağır yiyecekler yerine ızgara, haşlama ya da fırın yemekleri tercih edilmelidir. Tatlı ihtiyacını karşılamak için yine aynı şekilde ya hafif sütlü tatlılar ya da mevsim meyveleri tüketilmelidir. İftar ve sahur arasında yapılacak ara öğünde meyvelerden, yulaf ve yoğurttan oluşan lezzetli karışımlarla da gebeler kendi tatlılarını oluşturabilirl