Bağışıklık sistemi vücudunuzun invaziv bakteri, virüs ve diğer zararlı patojenlere karşı savunmasıdır. Sistemin enfeksiyonla mücadele çalışması hücresel düzeyde gerçekleşir
Yani; beyaz kan hücreleri (lökositler) enfeksiyonlarla savaşır, B hücreleri bakteriyle savaşmak için antikorlar yapar ve T hücreleri enfekte olmuş hücreleri yok eder.
Michiganlı immünolog ve alerji uzmanı olan Kathleen Dass, "Bazen, vücudun bağışıklık sistemi tek başına bakteriyel enfeksiyonla savaşamaz ve burada antibiyotikler devreye girer" diyor. Antibiyotikler ya bakterileri öldürmek ya da üremelerini önlemek için çalışıyor.
Çoğu durumda, bu ilaçlar inanılmaz derecede etkili olabiliyor. Amerikan Bilim ve Sağlık Konseyi'nde bir mikrobiyolog olan PhD Alex Berezow, Insider'a yaptığı açıklamada, "1900'de ölümün ilk üç nedeni bulaşıcı hastalıktan kaynaklanıyordu. Bugün artık durum böyle değil çünkü daha iyi hijyen anlayışı, sanitasyon, aşılar ve antibiyotikler var" dedi.
Bununla birlikte, bu güçlü ilaçlar dezavantajsız değildir. Örneğin, antibiyotik almak bağırsaklarınızdaki normal, sağlıklı bakterileri yok edebilir. Berezow, "Bu, sindirim sisteminizin, metabolizmanın ve bağışıklık sisteminin sindirim sistemindeki kısımlarının çalışmasını etkileyebilir" diyor.