Hem sağlığınızı iyileştirip hem de kilo vermeniz mümkün. Antienflamatuvar diyet, vücudunuzdaki iltihap seviyesinin azalmasında destekleyici etki yaparak vücut ağrılarını azaltıyor, enerjiyi yükseltirken metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenizi sağlıyor. İşte ayrıntılar... En sık karşılaştığımız şikâyetlerin başında obezitenin etkisiyle oluşan osteoartritin, bel ve sırt bölgesinde meydana getirdiği ağrılardaki artış gelmektedir. Antiinflamatuvar diyet genel ilkeleriyle; çeşitli ve değişik türde taze besinler ile bol meyve ve sebze tüketimine yönlendirerek, işlenmiş ve fast food besin tüketimini en aza indirgemeyi amaçlar. Antienflamatuvar diyet ve kilo kaybı ile bu ağrıları azaltmamız mümkün. Peki, antienflamatuvar diyet nedir? Nasıl yapılır? Diyet listesinde neler olmalı? Uzman Diyetisyen Tamar Demirçi konu hakkında önemli bilgiler verdi. Kişinin beslenme öyküsü, yaş, cinsiyet, sosyoekonomik durumuna göre tamamen kişisel ve uygun beslenme planının uzman diyetisyen eşliğinde hazırlanması gerekmektedir. Patates ve soğan dışında bol sebze ve meyve tüketilmelidir.Omega-3 içeren; zeytinyağı, keten tohumu, ceviz, kabak çekirdeği, somon, uskumru mutlaka beslenme planında yer almalıdır. Beyaz ekmek ve pirinç gibi rafine karbonhidratlar, diğer rafine tahıllar, sofra şekeri ve hamur işi, kurabiye, kek, enerji barları gibi şeker içeren ürünler kesinlikle tüketilmemelidir. Beslenme programlarında tavuk ve balık gibi yağsız protein kaynaklarına yer verilmelidir.Kırmızı et, yumurta, yağlı süt ve yoğurt kısıtlı tüketilmelidir. Zencefil, köri, zerdeçal ve biberiye gibi antiinflamatuvar etkili baharatların tüketimine özen gösterilmelidir.