ARI TOZLAŞMASINA OLAN İHTİYAÇ
Yenilen gıdaların arı tozlaşmasına ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz da şunları söyledi: “Bal arıları hem ürettikleri bal, propolis gibi sağlığa faydalı arı ürünleriyle hem de tozlaşma etkisiyle tarımsal üretime verdiği destekle çok önemli. Eğer dünyada bal arıları olmasaydı yediğimiz sebze ve meyvelerin birçoğu olmayacaktı. Yediğimiz gıdaların üçte biri arı tozlaşmasına ihtiyaç duyuyor."
Çalıştayda arıcılar da koloni kayıpları, kayıp düzeyi ve alınabilecek önlemler konusunda düşüncelerini dile getirdi. Çalıştaya ayrıca OMÜ Veteriner Fakültesi'nden Doç. Dr. Ali Tümay Gürler, Veteriner Kontrol Enstitüsü'nden Dr. Rahşan Akpınar ile Dr. Selma Kaya, veteriner hekimler Sinem Anıl ve Nurhan İşler ile arı üreticileri katıldı.
İHA