AŞIRI TERLEMEYE KARŞI BOTOKS ENJEKSİYONU NASI YAPILIYOR?
Botox enjeksiyonunun nasıl yapıldığını açıklayan Dr. Çapkan, ''Terleme için botox enjeksiyonu genellikle koltuk altı bölgesine uygulanıyor. Ancak bazı kişilerde sırt, göğüs, meme altı, kasık, el ve ayak gibi bölgelere de enjeksiyon yapılabiliyor. Botox işlemine karar vermeden önce hastanın şikayetlerini, terleme miktarını ve hastanın işleme uygun olup olmadığını değerlendiriyoruz. İşlem yapılmasına karar verilen hastaya ise randevu oluşturuyoruz. Hastadan enjeksiyon öncesinde koltuk altı bölgesinin tıraş etmemesini rica ediyoruz. Çünkü tıraş işlemi ilgili bölgeyi tahriş ederek komplikasyon riskini artırabiliyor. Bunun dışında genellikle hastadan ek bir ön hazırlık talep etmiyoruz'' dedi.
Botox enjeksiyonun 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandığına dikkat çeken Uzm. Dr. Çapkan, ''İşlem için hastadan uzanmasını istiyoruz. Bazen enjeksiyon yapılacak bölgeyi buz veya lokal anestezik bir maddeyle uyuşturuyoruz. Sonrasında ilgili bölgeye 1-2 santim aralıklarla az miktarda botox enjekte ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Botox enjeksiyonu sonrası hastanın hemen eve gidebileceğini aktaran Dr. Çapkan, ''Botox enjeksiyonu sonrası hastaneden kalmayı gerektirecek bir durum olmuyor. Sadece hastadan günün geri kalanında egzersiz yapmamasını, duş almamasını istiyoruz. Ayrıca genellikle hastaları 1-2 hafta sonra kontrole çağırıyoruz'' diye konuştu.