Genel olarak, çiğ gıda biyolojik açıdan daha doğaldır. Ancak, çiğ gıda diyetinin de karanlık tarafları vardır.
Bazı gıdaların asla çiğ tüketilmesi önerilmez ve çiğ tüketildiklerinde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilirler. İşte oluşturdukları sağlık riskleri nedeniyle çiğ olarak tüketilmesi önerilmeyen 6 gıda.
Patates
Çiğ diyet takipçileri patates ile genellikle püre veya sebze suyu yaparlar veya elmalar gibi bütün olarak yerler. Ancak, çiğ patates yemek nişasta içeriğinden dolayı şişkinlik gibi sindirim problemlerine neden olabilir.
Ayrıca patates, kendisini parazitlere karşı savunmasını sağlayan moleküller olan solamin ve chaconine içerir. Bu maddeler baş ağrısı, kusma, ishal ve ateşe neden olabilirler. Bu nedenle patateslerin pişmiş olarak tüketilmesi tavsiye edilir.