Isıl işlem görmüş gıdaları diyetlerinden çıkaran çiğ gıda diyetini uygulayanlar, bunun uzun ve sağlıklı bir yaşamın yolu olduğunu iddia ediyor. Bu, bazı durumlarda doğrudur çünkü kaynatma, kızartma veya haşlama sırasında besin maddelerinin bir kısmı yok olur. Ek olarak, yiyecekleri sindirmeye yardımcı olan bazı enzimler de kaybedilir.
Genel olarak, çiğ gıda biyolojik açıdan daha doğaldır. Ancak, çiğ gıda diyetinin de karanlık tarafları vardır.
Bazı gıdaların asla çiğ tüketilmesi önerilmez ve çiğ tüketildiklerinde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilirler.
İşte oluşturdukları sağlık riskleri nedeniyle çiğ olarak tüketilmesi önerilmeyen 6 gıda.
Patates
Çiğ diyet takipçileri patates ile genellikle püre veya sebze suyu yaparlar veya elmalar gibi bütün olarak yerler. Ancak, çiğ patates yemek nişasta içeriğinden dolayı şişkinlik gibi sindirim problemlerine neden olabilir.