Aşure gününe sayılı günler kala pek çok kişi kolay ve pratik aşure tarifini araştırmaya başladı Peki, aşure nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve şahane tadıyla aşure tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Aşure malzemeler250 gram buğday4 buçuk litre sıcak su100 gram pirinç1 adet portakal kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)1 adet limon kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)2 adet orta boy elma (soyulmuş, küp doğranmış)4 yemek kaşığı kuru üzüm1 su bardağı kuru fasulye1 su bardağı nohutYarım su bardağı çiğ badem2 yemek kaşığı kuş üzümü1 avuç fındık1 avuç ceviz10 adet kuru kayısı(doğranmış)900 gram toz şeker10 adet karanfil1 su bardağı su (bir cezvede karanfil ile kaynatmak için) Süslemek için:1 adet ayıklanmış narYarım su bardağı toz antep fıstığıYarım su bardağı file antep fıstığı5 adet dilimlenmiş kuru incir2 yemek kaşığı tarçın1 yemek kaşığı susamYarım su bardağı çiğ bademYarım su bardağı fındık (kararmaması için servis etmeden hemen önce ekleyin) Öncelikle buğday, nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı suda bekletin.Buğdayı 3 litre suya ekleyerek boza kıvamı alacak şekilde ve iyice yumuşayıp dağılana kadar haşlayın. Gerekirse su eklenerek kıvamı tutturun.Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp iyice pişirin. Kabukları çıkarsa ayırın ve atın.Kuru kayısı ve kuru inciri küp küp doğrayın.Ayrı ayrı 5’er dakika haşlayıp süzün. Haşlama suyu aşurenin rengini koyulaştıracağından tencereye eklemeyin.Bu noktaya kadar haşladığınız malzemeleri birleştirip pişirin.Karanfil ekleyin. Koyuluğu boza kıvamına gelene kadar su ekleyin.Son olarak, şeker ekleyin ve karıştırarak pişirin. Şeker eklendikten sonra uzun süre pişirmek nohut ve kuru fasulye gibi malzemelerin sertleşmesine neden olur. Bu nedenle şekeri en son ekleyin.Tanelerin dibe çökmemesi için aşureyi kaselere doldurmadan önce ılınmasını bekleyin.Ilık aşureyi kaselere koyup üzerini süsleyerek servis edin.