Son birkaç yıldır ülkemizde de rahatlıkla bulabildiğimiz mangostan meyvesi, tropik meyvelerin kraliçesi olarak adlandırılıyor. Birçok kaynakta 'Tanrıların meyvesi' olarak geçiyor. Anavatanı Endonezya olan mangostan, çoğunlukla Singapur, Tayland ve Vietnam gibi bölgelerde yetişiyor. 18. yüzyıldan beri Asya tıbbında aktif olarak kullanılıyor. Yüksek oranda lif içeren mangostanın yapısında B1, B2, B3, B5, B6, B9, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum, demir, magnezyum, manganez, sodyum, çinko var. 100 gram mangostan yaklaşık 63 kaloridir.Mangostanın bir porsiyonunda:8.96 gram karbonhidrat0.21 gram protein0.29 gram yağ0.9 gram lif3.5 mg sodyum24 mg potasyum6 mg kalsiyum17.5 iu A vitamini1.45 mg C vitamini0.15 demir Düşük kalorisi ve yüksek lif oranı sayesinde iyi bir diyet gıdası olan mangostanın birçok faydası var. Bileşiminde bulunan polifenol ile güçlü bir antitoksidan olma özelliği taşıyan Mangostan, yaşlanmayı yavaşlatır, zararlı serbest radikalleri engeller.C VİTAMİNİ ZENGİNİ100 gramında bile çok yüksek C vitamini içeren Mangostan, vücut direncini artırır. Mangostan kabuğunu kaynatarak ishal tedavisinde kolaylıkla kullanabilirsiniz.DİYET DOSTU100 gr'mında 63 kalori bulunan ve kolestrol içermeyen Mangostan, yüksek lif değerleri ile diyet dostudur. Alyuvarların korunmasında büyük rol oynayan Mangostan, kan damarlarının gelişmesine etki ederek, kan akışını da düzenler. Trigliserid seviyesinin düşmesine yardımcı olarak, kalp sağlığını korur. www.posta.com.trANTİBAKTERİYELDİRBağışıklık seviyesini güçlendiren Mangostan, antibakteriyel ve antifungal özelliği ile tüberküloz hastalığından korur. Oksidatif etkisi ile kansere karşı etkili olan Mangostan, hücrelerin paslanmasını engeller.KAN BASINCINI DÜZENLERBakır, Manganez ve Magnezyum oranı yüksek olan bu meyve, yüksek tansiyon ve koroner kalp hastalıkları ile savaşır.EGZAMAYI ÖNLERMangostan kabuğundan özel olarak yapılan macun, egzamayı önler.