YAPILIŞI
- Bir tencereye su doldurun ve orta ateşte kaynatın. Üzerine bir cam veya metal kase yerleştirin ve içine kakao yağını ekleyin.
- Kakao yağı eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kakao tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.
- Tatlandırıcı olarak bal veya akçaağaç şurubunu ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Karışımı istediğiniz kalıplara dökün. Silikon kalıplar, bu iş için en uygun olanlardır.
- Çikolataları oda sıcaklığında veya buzdolabında sertleşmeye bırakın.
- Sertleşen çikolataları kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Not: Bu tarif temel bir çikolata yapımı tarifidir. İsteğe bağlı olarak fındık, kuru meyve, vanilya özü veya deniz tuzu gibi ek malzemeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çikolatayı tatlandırmak için bal veya akçaağaç şurubu yerine stevia veya erythritol gibi diğer doğal tatlandırıcıları da kullanabilirsiniz.