İftar yemekleri için ise besin değeri yüksek sayısız kombinasyon yapılabileceğini belirten Gastronomi Uzmanı Fikret Soner’e göre Anadolu kadınının yüzlerce yıldır ürettiği çorba çeşitleri kendi başına bir öğünü karşılar nitelikte. Bunun için bahar ve yaz aylarında hem besleyici hem de ferahlatıcı ayran çorbası iyi bir alternatif. İşte ayran çorbası tarifi, malzemeleri, püf noktaları...
AYRAN ÇORBASI MALZEMELERİ
- 1 su bardağı yarma (buğday)
- 1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
- 1 çay bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
- Karıştırılmış 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz