En sevilen yemişler arasında yer alan hurma, İslam alemince kutsal kabul ediliyor. Bu besin kaynağını üzerine limon sıkarak yediğinizde oluşan etkileri görenler ise inanamıyor. www.posta.com.tr Mucizevi etkileri ile bilinen hurma, vitamin eksikliklerini gidermek, sağlıklı tarifler yapmak, sindirim sistemini iyileştirmek ve hazımsızlık sorununu çözmek için sık tüketiliyor. Demir eksikliğini kökten bitiren o karışım sayesinde hurmanın vitaminini en az 4 katına çıkarmak da mümkün oluyor. Bir kase içerisine alınıp püre gibi ezilmiş olan hurmanın üstüne birkaç damla limon suyu sıkarak tüketmek, vücutta eksik olan demirin ve C vitaminin hızla kana karışmasını sağlıyor. Kansızlığı önlemekte de etkili olan bu karışım sayesinde ansızın gelen titreme, üşüme gibi belirtiler de engelleniyor. Limon içerisinde yer alan C vitamini, demir emilimini artırdığı için kemik sağlığını iyileştirme noktasında da katkıda bulunuyor. Kemikleri güçlendiren hurma, kalsiyumu destekleyen yapısı ve içeriği sayesinde de her türlü romatizmal rahatsızlığa sahip kişilerin iyileşme süreçlerine olumlu etkide bulunuyor. Hazırlanan karışım, tek seferde tüketilecek şekilde porsiyonlanmasını gerektiriyor. Bekletildiğinde vitamin değerleri ölen ve etkisini kaybeden hurma püresi-limon suyu karışımını tarçın ve karanfil gibi şifalı baharatlarla çok daha etkili hâle getirmek de mümkün oluyor. C vitamini çabuk bozulan bir ürün olduğu için özellikle limonun taze kesilmesi ve o haliyle hurma içerisine sıkılması önem arz ediyor. Hurmanın vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Bu mucizevi besinin faydaları arasında;Magnezyum, fosfor, kalsiyum minerallerini karşılama,Osteoporoz ve diğer kemik hastalıklarına karşı koruma,Serbest radikalleri sınırlandırma,Mikroplardan temizleme,Kansızlığı giderme,Alerji riskini azaltma,Doğumu kolaylaştırma gibi etkiler yer alıyor. Hurma, farklı pek çok rahatsızlığa şifa olması için yüzyıllardır tüketilen bir besin kaynağı olarak öne çıkıyor. bu lezzetli ve sağlıklı besinin başlıca iyi geldiği hastalıklar şu şekilde sıralanabiliyor:Alzheimer,Kalp ve damar hastalıkları,Kemik erimesi,Demans,Gribal, viral enfeksiyonlar,Alerji.