BADEM TIRNAK TÖRPÜSÜ YAPMA YÖNTEMLERİ…
Badem tırnak törpüsü, aslında püf noktaları zor olmakla birlikte uygulaması biraz sabır gerektiren bir uygulamadır. Tırnakların belli bir uzunluk ve düzlükte kesilmesinin ardından tırnakların sağ ve sol sağ ve sol yanlarından törpülemeye başlanarak yavaşça ve dikkatlice girilir. Tırnağın oval bir form kazanmasını sağlamak adına törpüleyerek kenarlardan hafifçe ovalleşme verilmeye başlanmalıdır.
Zamanla tırnaklar uzamaya devam ettikçe aynı işlem uygulanarak törpülemeye devam etmek ve yeterli oval formu kazandırmayı sağlamak gerekir. Törpüleme sırasında en önemli püf nokta ise tırnağa törpü işlemi uygulanırken törpüyü git gel yapacak şekilde kullanılır. Törpü yalnızca yukarı yönde olacak biçimde kullanılmalı ve yavaşça ve hafif bir şekilde tırnağa oval form kazandırılır.
Tırnaklar uzayarak daha oval bir form kazanmaya başladığında ise tırnağın en tepe kısmı hafif bir biçimde törpülenerek bir ok şekli verilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken konu, tırnağın tepe noktasının bir ok kadar sivri olmamasına dikkat etmektir. Ok formunda ancak biraz daha oval bir geçiş sağlanmalıdır ve bu adımda tırnağın tepe noktası törpülenirken daha fazla dikkat edilmeli ve tırnağın tepe noktasının kırılmasına izin verilmemelidir.
Tırnakların badem formuna ulaşması ve istenen oval şekli alması ortalama olarak iki hafta kadar sürebilir. Badem formu kazandırılan tırnakların uzaması sonrasında tırnak kesimi yapmak ve tırnak makası kullanmak, tırnağa kazandırılan formu bozacağı için tavsiye edilmez.
Tırnakların boylarını kısaltma işlemini de törpü kullanarak sağlamak gerekmektedir. Badem tırnak törpüsü vakit gerektiren bir uygulama olmasının yanı sıra parmaklara daha ince, uzun ve güzel bir görünüm kazandırmaya yarayan zarif bir metottur.