ÜZÜMLÜ VE BADEMLİ ÇÖREK TARİFİ
Üzümlü ve bademli çörek malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 tutam tuz
- ¾ su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı toz badem
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Kavrulmuş badem
Üzümlü ve bademli çörek yapılışı
Unu geniş bir kaba alıp instant maya ile harmanlayın. Tuz, şeker, vanilya, toz badem, kuru üzüm, su ve sütü ekleyip karıştırın ve yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bekletin. Fırça yardımıyla üzerine süt sürüp toz şeker serpiştirin. Her birinin üzerine üçer tane badem yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.