LİFLİ BESİNLERE ODAKLANILMALI!
Uzman isim, “Son çalışmalara göre diyet lifi mikrobiyal çeşitliliği önemli ölçüde artırır. Bir diyet müdahalesinde deneklere lifli diyet sağlanmış. 2 hafta sonra lif tüketicilerinin yüzde 20'sinde mikrobiyal çeşitlilikte önemli bir değişiklik gözlemlenmiş. Prevotellacopri gibi lif parçalayan faydalı bakterilerde bir artış olmuştur. Sonuç olarak yararlı bakteri artışı zararlı bakterilerin sayısında azalmaya neden olan bu durum beyin gelişimini desteklemiştir. Bu nedenle bebeklerde; havuç, ıspanak, kabak, brokoli, karnabahar ve bezelye gibi sebzeler, elma, armut, muz, şeftali, kayısı, üzüm gibi meyvelerin yanı sıra baklagil tüketimi desteklenmelidir. Bunlar dışında yeşil çay, zerdeçal, zencefil, A, E ve C vitamini desteği de OSB semptomlarında fayda sağlamıştır” açıklamalarında bulundu.