Günlük 100 ila 300 gram tüketim yeterli
Ton balığı, selenyum, magnezyum, potasyum ve B vitamini kompleksi gibi değerli vitamin ve minerallerinin temini açısından da önemli. Aynı zamanda yağ ve kalori değeri düşük olan ton balığını, sıcak yemeklerde, zeytinyağlılarda ve salatalarda kullanırken, gereksiz kalori alımından da kaçmak mümkün. Vücudumuzun günlük olarak ihtiyaç duyduğu proteinin %30 ila 40’lık kısmını karşılayan ton balığı ise, en çok tüketilen besinlerin başında geliyor. Salgınla mücadelede doğru beslenmenin en zengin kaynağı olan ton balığı, günlük 100 ila 300 gram tüketimiyle gerekli Omega-3 ihtiyacını karşılarken, güçlü bir bağışıklık sistemiyle hastalıkların da en büyük düşmanı oluyor.
Aman dikkat…
D vitamini ve doğal Omega-3 bakımından zengin olan ton balığını alırken, dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Bunların başında ton balığının nereden sofralarımıza geldiği sorusu var. Okyanus gibi soğuk ve derin sularda yaşayan, doğal ortamlarda beslenen ton balıkları, en doğal Omega-3 kaynağı olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda,
Hint, Atlantik ve Pasifik gibi okyanuslarda yetişen ton balıklarının içeriğinde kesinlikle cıva bulunmuyor.