Arı ürünlerinin bu yönüyle hem bakteriyel hem de viral enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını belirten Prof. Dr. Silici, "Bağışıklık sistemi; tıp dilinde immünite, vücudumuza dışarıdan giren yabancı cisim ve mikroorganizmalara vücudumuzun bütün mekanizmalarıyla karşı koyması anlamına gelir. Doğal bağışıklık ya da kazanılmış, edimsel bağışıklık olarak ikiye ayırabiliriz. Doğal bağışıklık doğuştan var olan, genetiğimizle kazandığımız bağışıklık anlamına gelir. Ama kazanılmış bağışıklık, sağlıklı beslenme, spor yapma, kaliteli uyku gibi faktörlerle güçlendireceğimiz bir bağışıklık sistemidir. Propolisin bağışıklık sistemi üzerine uyarıcı ve düzenleyici etkisi var. Bağışıklık sistemini yükseltiyor demek yanlış olur, çünkü kimi zaman bağışıklık sistemini yükseltmek istenen bir durum değildir. Bu nedenle biz propolisin bu etkisini önemseriz; bağışıklık sistemini uyarır ve düzenler. Sadece propolis değil, perga gibi, arı sütü gibi arı ürünleri de bağışıklık sistemini destekleyicidir. Hem bakteriyel hem viral enfeksiyonlardan korunmak için bu ürünlerden faydalanabiliriz" dedi.