ANTİOKSİDAN ve OMEGA-3 İÇEREN BESİNLER TÜKETİLMELİ
Antioksidan içeriği yüksek olan sebze ve meyveler ile Omega-3 açısından zengin olan besinlerin her gün tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Dyt. Ayşe Korkmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Antioksidan içeriği yüksek olan besinlerin alımı seratonin seviyesinin yüksek kalmasını sağlar. Bu nedenle her gün farklı renkte 2 adet meyve ve her öğünde rengarenk bir salata tüketmeye özen gösterilmeli. Aynı zamanda somon, semizotu, soya fasulyesi, yumurta, ceviz, çiya ve keten tohumu gibi omega-3 açısından zengin besinlere de gün içerisinde mutlaka yer verilmeli. Yeterli miktarda tüketilmediği düşünüldüğünde uzman önerisi ile tablet şeklinde de alınabilir. İkinci beyin olarak adlandırılan bağırsak sağlığı için ise kefir, yoğurt, turşu, şalgam, tarhana, sarımsak, sirke, pırasa, soğan, muz, kuşkonmaz, enginar gibi probiyotik ve prebiyotik içeriği yüksek olan besinleri tüketmek de oldukça önemlidir.”