Her mutfakta pişmesi gereken ve tadına doyum olman 10 bal kabağı yemek tarifi, yapılışı, hazırlanışı...
BALKABAĞI ÇORBASI TARİFİ
Balkabağı çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 300 gr bal kabağı
- 1 soğan
- 1 havuç
- 2 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı süt
- 1 tutam safran
- 1 tutam tane karabiber
- 1 tutam muskat
- Tuz
- Krema
BALKABAĞI ÇORBASI YAPILIŞI
- Soğanların kabuğunu soyup küçük doğrayın.
- Havuç ve bal kabağını küçük parçalar şeklinde doğrayın.
- Tereyağını tencereye alıp ısıtın.
- Soğan, bal kabağı ve havucu ekleyip yakmadan kavurun.
- Et suyunu ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde haşlayın.
- Sebzeleri karıştırıcıyla püre şeklinde ezin.
- Tuz ve baharatı ekleyip bir taşım daha pişirin.
- Çorbayı kaselere paylaştırıp kremayı kalp şeklinde çorbanın üzerine sıkın.
- Sıcak servis yapın.