Sarımsak, solunum sisteminin en önemli organı olan akciğerlerin tam kapasiteyle çalışmasına destek oluyor. İçinde birçok vitamin ve mineral barındıran bu sebze akciğer kanserine karşı vücudu koruyor. Ayrıca çiğ sarımsak akciğeri doğal bir antibiyotik görevi göstererek toksinlerden arındırıyor. Akciğerleri temizlemek için gücünden faydalanmamız gereken bir diğer besin de zencefil. Bu güçlü gıda, vücut için tehlike oluşturacak tüm toksinleri vücuttan atıyor. Çay olarak demleme şeklinde tüketilebileceği gibi suyun içinde bir tutamı bekletilerek de tüketilmesi akciğerlerin temizlenmesine katkı sağlıyor. Kereviz, kanserojen pek çok maddenin oluşmasında negatif etkiye sahip. Akciğerlerde oluşacak her türlü hastalık için koruyucu etki gösteriyor. Mevsiminde haftada iki kez tüketildiğinde sigaranın vücutta oluşturduğu toksinleri komple vücuttan atıyor. Akciğerleri temizleyen ve akciğer kanserinden koruğu araştırmalarla kanıtlanan keçiboynuzu, vücutta detoks etkisi oluşturuyor. Ayrıca bu vitamin zengini besin, astım ve benzeri akciğer hastalıklarının iyileşmesine de destek oluyor. Akciğerlerde kontrolsüz hücrelerin oluşmasını engelliyor ve kansere karşı vücudu koruyor. Tere, yeşil yapraklı gıdalar arasında akciğerleri en iyi temizleyen besinler arasında ilk sırada yer alıyor. Vücudun oluşturduğu serbest radikallere karşı savaşarak akciğerleri koruyor. Güçlü bir antioksidan olan üzüm çekirdeği, vücudun ihtiyacı olan gereksinimi sağlıyor ve akciğer kanserine karşı da koruyucu etki gösteriyor.