Balığın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Yüksek oranda Omega 3, demir, çinko gibi yağ ve mineral içeren balığı yedikten sonra birçok kişi tatlı yeme ihtiyacı duyar. Pasta Şefi Didar Yanar, balıktan sonra yenebilecek tatlılar hakkında bilgi verdi. Balığın bayat olma ihtimaline karşı sütlü tatlılar tercih edilmez. Şerbetli tatlılar ise şeker oranı çok fazla olduğundan dolayı mideye rahatsızlık verme ihtimali çok yüksek olduğu için tercih edilmez. Helva balıktan sonra yenilebilen en ideal tatlıdır. Helva içerdiği tahin sayesinde balıkta biriken ağır metalleri sıfırlıyor, radyasyon ve bazı ilaçların etkilerinden vücuttaki fosfor miktarını düzenleyerek midedeki asit dengesini normalleştiriyor. Balıktan sonra illa helva mı yemek zorundayım ben sevmiyorum helvayı diyenler için de Pasta Şefi Didar Yanarbazı bazı alternatifler sunuyor. İrmik helvası, fıstıklı un helvası, fındık ezmesi, fırında sütlaç, haş haşlı şekerpare, revani, şambali ve tahinli kabak tatlısı da balık sonrası yenilebilecek tatlıların başında gelir.