Bilecik merkeze bağlı Çukurören köyünde 150 yıldır üretilen acı kırmızı biberler, köylülerin kendi yöntemleriyle kurutmasının ardından ipe dizili şekilde ya da pul biber olarak 60 şehre gönderiliyor. Bilecik merkeze bağlı Çukurören köyünde 150 yıldır üretilen acı kırmızı biberler, köylülerin kendi yöntemleriyle kurutmasının ardından ipe dizili şekilde ya da pul biber olarak 60 şehre gönderiliyor. Bilecik Ziraat Odası Başkanı ve Çukurören Muhtarı Ahmet Sevinen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, biberin 150 yıldır aynı tohumla, genetiği değiştirilmeden üretildiğini söyledi. Biberlerinin tamamen doğal olduğunu vurgulayan Sevinen, şöyle konuştu: İlk yediğinizde ağzınızda acı hissedersiniz ama ondan sonra hissetmezsiniz. 300 dekarda üretim yapıyoruz. Geçen yıllarda daha yoğun üretim vardı ancak zaman içinde geriledi. Bu yıl 200 ton kırmızı biber ürettik. Kuruttuktan sonra elimizde bir kısmı ipe dizili şekilde ve bir bölümü de pul biber olarak 50 ton kaldı. En çok İstanbul ve Ege Bölgesi'ne veriyoruz. Ülkenin 60 iline bu biberi satıyoruz. Köyümüz 100 hane ve önemli bölümü bu işle uğraşıyor. 150 yıldır bu biberden ekmek yiyoruz.