Doğada bulunan her besin aslında birer şifa kaynağı. Ancak bamya suyu son zamanlarda çok fazla tercih edilen besleyici gıdalar arasında yer alıyor. Üstelik bamya suyu sağlığımız açısından da oldukça faydalı. Bamya suyu nasıl yapılır, bamya suyu faydaları nelerdir, diyorsanız işte cevaplar… Geçmişi çok eskilere dayanan ve günümüze kadar tüketilen besinler sağlığımız açısından oldukça faydalı. Özellikle de yazın sofralarımızı süsleyen ve damaklarda mükemmel tat bırakan bamya, sağlık konusunda mutlaka mevsimsel tüketilmesi gereken sebzelerden... Bamyayı tek başına sebze olarak tüketmenin yanı sıra, bamya suyunun da sağlığımıza çeşitli faydaları mevcut. Bamya suyu kışın oluşan boğaz enfeksiyonlarına, boğazda meydana gelen iltihaplanmalara ve boğaz şişmesine iyi geldiği söylenir. Bamya suyu içenlerde kabızlık görülmediği anlaşılmıştır. Kabızlık ve hemorid problemi olanların bamya suyu içmesi tavsiye ediliyor. Folik asit bakımından zengin olan bamya suyunun özellikle gebelere ve çocuklara iyi geldiği söyleniyor. Kemik sağlığı açısından oldukça önemli olan bamya, özellikle kemik erimesine iyi geliyormuş. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Böylece her türlü hastalığa karşı daha dirençli bir vücudun oluşmasına sebep olur. İlk olarak bamyaların sap kısımlarını kesin. Daha sonra bir kavonaza ekleyerek üzerine su ekleyin. 8 saat boyunca bu karışımı bekletin ve süre dolduğunda bamyaların emdiği sudan yararlanabilmek için bamyaları iyice sıkıp suyu çıkarın. Emdiği suyu verdikten sonra posa haline gelecek bamyaları atabilirsiniz. Bamya suyunu afiyetle içebilirsiniz.